Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

Bačka tvrđava-Bač-SomborBačka tvrđava-Bač-Sombor

Polazak iz Čačka u 6.00h. Vožnja autobusom sa usputnom pauzom do Bačke tvrđave koja predstavlja najznačajnije i najbolje očuvano srednjevekovno utvrđenje na području Vojvodine. Lokalitet, na kome je tvrđava izgrađena, svedoči o dugom nizu vekova korišćenja ovog prirodno odbranjivog terena, koji je svoju sudbinu vezao za reku Dunav. Nastanak dela današnje tvrđave, vezuje se za period od 1338. do 1342. godine, kada je kralj Karlo Robert Anžujski ojačavao granice kraljevstva. Ovo je vreme uspona cara Dušana i međusobnih srpsko-ugarskih ratnih sukoba, što je kralj Karlo naveo u jednom pismu kao opasnost i razlog za preduzimanje radova na tvrđavi u Baču. Dograđivanje i ojačavanje tvrđave trajalo je nepuna dva veka. Razgledanje tvrđave u pratnji kustosa, potom kraća šetnja do centra Bača uz panoramski razgled sa vodičem: Tursko kupatilo, Gradska kapija Šiljak, Franjevački samostan. Kraće slobodno vreme za predah i kafu. Nastavak puta do Sombora, najzelenijeg grada u Srbiji. Šetnja gradom i panoramski obilazak grada u pratnji vodiča: Srpska čitaonica, kuća Laze Kostića, Gradska kuća, crkva Svetog Đorđa, Županija i još mnogo toga. Organizovana poseta Županiji u kojoj se nalazi najpoznatija slika “Bitka kod Sente”. Naručena je 1896. godine za proslavu milenijuma od dolaska Mađara u ove krajeve. Slika dimenzija 7 x 4 m predstavlja najveće ulje na platnu u našoj zemlji. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Slobodno vreme u Somboru do popodnevnih sati kada je predviđen polazak. Dolazak u Čačak oko 23h.

 

Termin putovanja: 17.10.2021.

CENA IZLETA

Čačak/G.Milanovac

2.500 din

Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta
Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
ulaznice prema programu (Bačka tvrđava-Bač i Županija-Sombor)
razgledanja prema programu, usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije putovanja
Izlet ne obuhvata:
kartu za plovidbu sat vremena “lađicom Tatjana” po Velikom Bačkom kanalu – 300 din (plaćanje u vodiču u autobusu)
individualne troškove

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.36/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author