Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

Banatska idila: MANASTIR MESIĆ-VRŠAČKA KULA-VRŠAC-BELA CRKVABanatska idila: MANASTIR MESIĆ-VRŠAČKA KULA-VRŠAC-BELA CRKVA

Polazak iz Čačka u 6:00h, vožnja preko Kragujevca i Velike Plane sa usputnom pauzom do manastira Mesić koji je jedan od najznačajnijih manastira u jugoistočnom Banatu, nastao najverovatnije u XV veku, mada ga po lokalnoj legendi osniva 1225. godine Arsenije Bogdanović Hilandarac koga je lično Sv. Sava postavio za igumana manastira. Manastir u svojoj riznici čuva vredne rukopise i knjige, kao i niz slika poznatih slikara. U manastiru se, na Bogorodičinom tronu, nalazi ikona poznata kao ”Dostojno Jest” kojoj se pridaje čudotvorna moć. Potiče sa Svete gore Atonske, a u manastir je doneta 1803. godine. Nastavak puta do Vršačke Kule, koja je simbol ne samo grada već i cele okoline. Sazidana je 1439. godine i veruje se da ju je podigao Đurađ Smederevac posle pada Smedereva sa ciljem da zaštiti svoje posede na prostoru današnje Vojvodine. Od celog utvrđenja najočuvanija je Donžon kula, visine 20m, koja je danas u potpunosti restaurirana. Predah i uživanje na lokalitetu sa kojeg se pruža pogled na ceo grad i okruženje. Silazak u sam centar grada Vršca I razgledanje grada u pratnji vodiča. Jedan od najlepših banatskih gradova, nalazi se u podnožju i na obroncima Vršačkih planina. Deo teritorije opštine Vršac zauzima prostor prirodnog rezervata Deliblatske peščare, poznate kao “Evropska Sahara”. Slobodno vreme. Polazak u popodnevnim satima i dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim satima.

 

Termin putovanja – 16.10.2020.

CENA IZLETA:

Čačak/G.Milanovac/Kragujevac

2.000 din

Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
ulaznice za Vršački zamak
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.33/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author