Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

ĐAVOLJA VAROŠ – manastir svetog nikole kuršumlija – prolom banja

Spomenik prirode „Đavolja Varoš“ nalazi se na jugu Srbije, 27 km jugoistočno od Kuršumlije, a 89 km jugozapadno od Niša. Od Beograda je udaljen 288 km. Ovaj prirodni spomenik čine dva, u svetu retka, prirodna fenomena: zemljane figure, kao specifični oblici reljefa koji u prostoru deluju vrlo atraktivno, i dva izvora jako kisele vode sa visokom mineralizacijom.Ova dva u svetu retka prirodna fenomena posmatrana zajedno „Đavolju Varoš“ čine pravim svetskim čudom prirode. Atraktivnost dva neviđena čuda prirode dopunjuju okolni prirodni ambijent koji oko zemljanih figura deluje surovo, skoro mistično, a u širem okruženju živopisno i pitomo, kao i ostaci naselja, stare crkve, groblja i nekoliko zanimljivih rudarskih jama. Lokalitet „Đavolja Varoš“ je stavljen pod zaštitu države još 1959. godine, a 1995. godine je Uredbom Vlade Republike Srbije proglašen za prirodno dobro od izuzetnog značaja i stavljen u prvu kategoriju zaštite – SPOMENIK PRIRODE. Ukupno je zaštićeno 67 ha površine. Trenutno se kod vlade RS nalazi zahtev za zaštitu 1014 ha.ČAČAK-KURŠUMLIJA-ĐAVOLJA VAROŠ-PROLOM BANJA-ČAČAK

Polazak iz Čačka u jutarnjim satima oko 6h, vožnja preko Kruševca i Kuršumlije. Obilazak Manastir Sv. Nikola koji se nalazi na uzvišenju iznad ušća Banjske u Toplicu, odakle se najbolje vidi čitava stara varoš Kuršumlije sa druge strane Toplice. Crkva je građena u tri faze. Najstariji deo crkve izgradio je Stefan Nemanja još dok je bio udeoni knez oko 1165. godine i posvetio svome sinu Savi. Crkva Sv. Nikole, jedan od najstarijih spomenika monumentalne srednjovekovne arhitekture kod Srba, prototip je niza spomenika raške epohe. Nastavak puta do Đavolje Varoši i obilazak ovog jedinstvenog spomenika prirode uz pratnju lokalnog vodiča. Nastavak vožnje autobusom do Prolom Banje, slobodno vreme za šetnju i razgledanje. U popodnevnim satima povratak za Čačak sa usputnom kraćom pauzom dolazak u Čačak u večernjim satima oko 22h.

 

Termin putovanja-3.10.2021.

CENA IZLETA:

Čačak/G.Milanovac/Kraljevo

2.000 din

Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
ulaznice za spomenik prirode Đavolja Varoš i obilazak sa vodičem
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.12/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author