Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

ETNO SELO STANIŠIĆI-BANJA KOVILJAČA

ETNO SELO “STANIŠIĆI”- Na izlazu iz Bjeljine, na trećem kilometru prema Pavlovića mostu, nalazi se etno selo “Stanišići”. Sagrađeno je izvan sadašnjeg vremena i prostora, vraća nas precima i prirodi i budi u nama divljenje prema jednostavnosti nekadašnjeg načina života. Dvadesetak drvenih kuća dinarskog tipa, mlekara, vodenica, kovačnica, ambar za žito… raštrkano je na 5 hektara, a sve preneto iz okolnih sela opštine Vareš i planina Zvjezde i Romanije. Svi objekti ove celine smešteni su u blizini jezera i potoka koji između njih vijuga, a povezani su stazama popločanim kamenom.ETNO SELO STANIŠIĆI-BANJA KOVILJAČA

Polazak iz Čačka oko 6:00h, putovanje preko G.Milanovca, Ljiga, ka Bjeljini. Na tri kilometra ispred Bijeljine, nalazi se etno selo „Stanišići“. To je prikaz jednog kompletnog sela, koje ima više celina. Duhovni deo čine manastir i crkva sv. Nikole. Smeštajni deo drvene etno – kuće i hotel „Pirg“ koji je gradjen po uzoru na kule sa Svete Gore. Njegova kamena spoljašnost oduzima posetiocu dah. Tu su i etno-restorani, prodavnica suvenira… Slobodno vreme (oko 4 sata) za uživanje u ambijentu sela, a potom put nastavljamo do Bijeljine. U gradu kraće slobodno vreme za razgledanje manastira Sv.Vasilija, koji se nalazi u centru grada. Iz Bijeljine, povratak u popodnevnim satima predviđen preko Loznice. Kraća pauza za predah u prelepom parku Banje Koviljače. Prvobitan naziv Banje je bio Smrdan Bara, zatim je po selu Koviljači, ili možda po predivnom bilju, narod nazvao Banja Koviljača. Vuk je kao takvu pominje u svojim zapisima 1827. godine, a uređenje zapuštene Banje počinje polovinom 19. veka. Povratak preko Valjeva uz pauze za odmor po potrebi. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim satima oko 22h.

 

Termin izleta: 26.9.2021.

CENA IZLETA

Čačak/G.Milanovac

1.800 din

Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
razgledanje prema programu
usluge pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika
putno zdravstveno osiguranje (150 din)

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: važeća lična karta ili pasoš, za maloletnu decu obavezan je pasoš i saglasnost roditelja koji ne putuje.
Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.29/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.
VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author