Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

MANASTIR GORNJAK-KRUPAJSKO VRELO-VRELO MLAVE(naslovna fotografija u vlasništvu: T.O. Žagubica)Manastir Gornjak – Krupajsko vrelo – Vrelo Mlave

Polazak iz Čačka u 06:00h. Vožnja sa usputnom pauzom za odmor do manastira Gornjak. Dolazak u manastir u prepodnevnim satima. Manastir Ždrelo, kasniјe nazvan Gornjak, zadužbina je kneza Lazara. Okolni predeo toliko јe lep i živopisan, da јe Đura Јakšić sa oduševljenjem pevao: “Od Velikog Sela do samoga Ždrela, ko da јe vila neka ćilim razastrela”. Manastir јe podigunut 1378. godine, kada јe knez izdao i osnivačku povelju, a patriјarh Spiridon јe svoјom duhovnom vlasću potvrdio. Nastavak puta prema Krupajskom vrelu koje je hidrološki spomenik prirode I (prve) kategorije. Voda izvire iz pećine i sa veštačkom branom čini prekrasno malo jezero površine 300 m². Put nastavljamo prema Vrelu Mlave koje je takođe hidrološki spomenik prirode I (prve) kategorije. Nalazi se na obodu naselja Žagubica i zahvata površinu od 600 m². Izvire iz male kraške vrtače, levkastog tipa, dubine 23 m, do sifonskog dela, kroz koji je izmerena dubina do 74 m. Slobodno vreme za uživanje i šetnju u prirodi. U popodnevnim satima polazak za Čačak. U povratku je predviđeno kraće zadržavanje i obilazak rekreativno-ugostiteljskog centra “Ždrelo”. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim satima.

Termin putovanja: 16.08.2020.

Čačak/G.Milanovac/Požega/Kraljevo – 1.800 din

Užice – 2.300 din

Iz navedenih gradova može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 11.08.2020.god

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju izleta minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza izleta najkasnije 3 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa izleta (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 47/20. Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP 416/2020 od 24.02.2020.godine. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br.300061605 za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj naknade štete kod „MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. Beograd” , izlet ne podleže izdavanju garancije putovanja usled insolvetnosti. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski važi za sve putnike i osoblje u dok se nalaze u autobusu
pojačano održavanje higijene autobusa sredstvom za dezinfekciju
redovno provetravanje vozila prilikom svakog stajanja
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
postoji mogućnost da na određenim turističkim lokalitetima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije itd.) obevezno zahtevaju maske i rukavice prilikom ulaska turista.
GORE POMENUTE NAPOMENE I PREPORUKE SU PODLOŽNE PROMENI. VAŽE U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA OVOG PROGRAMA PUTOVANJA. NAJKASNIJE JEDAN DAN PRE REALIZACIJE PROGRAMA PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI UKOLIKO JE DOŠLO DO PROMENE VADNREDNIH I PREPORUČENIH MERA OD STRANE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE REPUBLIKE SRBIJE.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author