Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

MANASTIR RAVANICA-PLANINA RTANJ-FELIKS ROMULIJANA-ZAJEČARManastir Ravanica-Planina Rtanj-Feliks Romulijana-Zaječar

Polazak iz Čačka u jutarnjim satima u 6h (na parkingu Roda centra) , vožnja preko Kragujevca I dolazak do manastira Ravanica koji se nalazi u selu Senje nedaleko od Ćuprije. Ravanica je zadužbina kneza Lazara, koji je poginuo u bici na Kosovu na Vidovdan, 28. juna 1389. Crkva je posvećena Vaznesenju Gospodnjem i ograđena je čvrstim odbrambenim zidom sa sedam kula. Ravanica je sagrađena između 1375. i 1377. godine, a freske su oslikane nekoliko godina pred Kosovsku bitku. Nastavak puta do sela Rtanj koje se nalazi podno vrhova planine. Legenda kaže da nekada davno Rtanj nije bio planina, već da je tu živeo veliki čarobnjak u dvorcu, čuvao celu okolinu i delio ljudima po zasluzi dobro i zlo, ali se jednoga dana, iznenada, podigla cela planina Rtanj, a čarobnjak je ostao da živi ispod, odakle i danas pomaže svima koji veruju u njega. Pauza za predah I uživanje u prirodi. Nastavak vožnje do arheološkog nalazišta Feliks Romulijana koja se nalazi u selu Gamzigrad 11km od Zaječara. Rimski imperator Gaj Valerije Maksimilijan Galerije sagradio je velelepnu utvrđenu palatu (između 297. i 311. godine), u pitomoj dolini kraj Crnog Timoka i nazvao je Feliks Romulijana, u čast svoje majke Romule. Kompleks Feliks Romulijana zahvata prostor od 6.5 ha i opasan je sistemom od 20 kula unutar kojih su carska palata, atrijumi, terme, prekrasni podni mozaici, visoki stubovi, mermerne skulputre i predmeti od granita roze boje i zelenog porfirita sa Peloponeza. Nalazište je pod zaštitom UNESKA od 2007. godine. Nakon posete ovog arheološkog nalazišta odlazak u grad Zaječar I slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima povratak za Čačak, sa usputnom kraćom pauzom dolazak u večernjim satima.

 

Termin putovanja: 5.6.2021.

CENA IZLETA

Čačak/G.Milanovac

2.200 din

Iz navedenih gradova može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja: I rata prilikom rezervacije, druga rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
ulaznice za arheološko nalazište Felix Romulijana
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.6/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.
VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author