Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

Moravski manastiri: Ljubostinja, Đunis-Pokrov presvete Bogorodice, Sv.Roman-Kruševac-Vrnjačka banjaMoravski manastiri: Ljubostinja, Đunis-Pokrov presvete Bogorodice, Sv.Roman-Kruševac-Vrnjačka banja

Polazak iz Čačka autobusom u 06:00h, vožnja preko Kraljeva do manastira Ljubostinje kod Trstenika. Poseta manastira koji je zadužbina knjeginje Milice s kraja XIV i početka XV veka. U manastiru se nalazi grobnica knjeginje Milice i grobnica Jefimije, prve žene kod nas koja je bila književnica i umetnica, koja je izvezla pohvalu Knezu Lazaruna na njegovom pokrovu zlatnim nitima. Nakon razgledanja manastira nastavak vožnje ka Kruševcu. U Kruševcu pauza za predah i obilazak crkve Lazarice i ostataka starog Lazarevog grada. Nastavak puta do manastira Đunis. Manastir Đunis je ženski manastir u niškoj eparhiji. Nalazi se u istoimenom selu Đunis, na području grada Kruševca. Legenda o nastanku manastira Đunisa vezana je za davno predanje o pojavljivanju Majke Božije i izvora svete vode na mestu na kome će kasije seljani podići manastir. Nakon razgledanje manastira sledi kraća vožnja do manastira Sveti Roman, nalazi se u donjem toku reke Južne Morave blizu njenog ušća odnosno njenog spajanja sa Zapadnom Moravom kod Stalaća. Manastir je u šumi, nedaleko od Đunisa. Manastir Sveti Roman je jedan od najstarijih srpskih manastira za koje je vezano verovanje o ostvarenju svih želja. Po priči mnogih sveštenih lica ovo zdanje datira s početka 9. veka, što znači da je stariji i od Hilandara, Žiče, Sopoćana, Gračanice i mnogih drugih. Nastavak puta do Vrnjačke banje gde je planirano slobodno vreme za razgledanje, šetnju i odmor u centru banje. U popodnevnim satima polazak za Čačak i dolazak u večernjim satima.

 

Termin putovanja: 3.10.2021.

CENA IZLETA

G.Milanovac/Čačak/Kraljevo

1.400 din

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.11/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author