Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

NOVI SAD-VELIKA REMETA-PETROVARADIN-SREMSKI KARLOVCINOVI SAD-MANASTIR VELIKA REMETA-PETROVARADIN-SREMSKI KARLOVCI

Polazak iz Čačka u 6.00h (na parkingu Roda centra). Vožnja autobusom sa usputnom pauzom do manastira Velika Remeta. Građen je u XV veku. Sa sve četiri strane opkoljen je konacima i ima najviši zvonik u Sremu (38,6 metara, što odgovara visini osmospratne zgrade). Kao i kod još nekoliko fruškogorskih manastira narodno predanje je povezalo manastir Velika Remeta sa Sremskim kraljem, Dragutinom Nemanjićem koji ga je podigao negde u prvoj polovini XIV veka. Manastir je posvećen svetom Dimitriju sa crkvom posvećenom ovom svecu. U okviru manastira su i dve kapele: Sv. Jovana Krstitelja iz 18. veka i Uspeniju Presvete Bogorodice 1970. godine.
Kraća vožnja autobusom do Sremskih Karlovaca, obilazak centra srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Panoramsko razgledanje Sremskih Karlovaca: Prve srpske gimnazije, Bogoslovije, Vladičanskog dvora, Saborne crkve Sv. Nikole, česme 4 lava. Nastavak puta do Petrovaradinske tvrđave. Tvrđava je izgrađena na 112 hektara, na uzvišenju koje dominira okolinom. Bila je neosvojiva za ondašnju ratnu tehniku i već tada je dobila naziv Gibraltar na Dunavu. Obilazak tvrđave sa vodičem, slobodno vreme za fotografisanje i predah. Odlazak do Novog Sada, obilazak glavnog grada Autonomne pokrajine Vojvodine i drugog grada po veličini u Srbiji posle Beograda. Šetnja sa vodičem i panoramsko razgledanje: Srpsko Narodno pozorište, Trg Slobode, Katolička crkva, gradska kuća, Zmaj Jovina ulica, Vladičanski dvor. Slobodno vreme u gradu za individualne aktivnosti. Polazak za Čačak u kasnim popodnevnim satima, dolazak na mesto polaska u večernjim satima oko 22h.

 

Termini putovanja: 2.10.2021. 

CENA IZLETA

Čačak/G.Milanovac

1.800 din

Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
razgledanja prema programu, usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije putovanja
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.11/21
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi posedovanja polise za slučaj insolventnosti, odgovornosti i naknade štete. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski za lice važi za sve putnike i osoblje dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
u objektima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije,tržni centri itd.) obevezne maske za lice prilikom ulaska turista.

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author