Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

STANIŠIĆI 8.3.2020. (nedelja)

ETNO SELO “STANIŠIĆI”- 8.3.-NEDELJAETNO SELO “STANIŠIĆI”-Na izlazu iz Bjeljine, na trećem kilometru prema Pavlovića mostu, nalazi se etno selo “Stanišići”. Sagrađeno je izvan sadašnjeg vremena i prostora, vraća nas precima i prirodi i budi u nama divljenje prema jednostavnosti nekadašnjeg načina života. Dvadesetak drvenih kuća dinarskog tipa, mlekara, vodenica, kovačnica, ambar za žito…raštrkano je na 5 hektara, a sve preneto iz okolnih sela opštine Vareš i planina Zvjezde i Romanije. Svi objekti ove celine smešteni su u blizini jezera i potoka koji između njih vijuga, a povezani su stazama popločanim kamenom.

Polazak iz Čačka oko 5:00h, putovanje preko G.Milanovca, Ljiga, ka Bjeljini. Na tri kilometra ispred Bijeljine, nalazi se etno selo „Stanišići“. Tu se odmaraju oči i duša, čovek postaje plemenitiji ali i mudriji slušajući žuborenje potoka i rad vodenice. To je prikaz jednog kompletnog sela, koje ima više celina. Duhovni deo čine manastir i crkva sv. Nikole. Smeštajni deo drvene etno – kuće i hotel „Pirg“ koji je gradjen po uzoru na kule sa Svete Gore. Njegova kamena spoljašnost oduzima posetiocu dah. Tu su i etno-restorani, prodavnica suvenira… Slobodno vreme (oko 4 sata) za uživanje u ambijentu sela, a potom put nastavljamo do Bijeljine. U gradu kraće slobodno vreme za individualno razgledanje grada i manastira Sv.Vasilija, koji se nalazi u centru grada. Iz Bijeljine, povratak u popodnevnim satima predviđen preko Loznice. Kraća pauza za predah u prelepom parku Banje Koviljače. Povratak preko Valjeva uz pauze za odmor po potrebi. Dolazak na mesto polaska u kasnim noćnim satima oko ponoći.

Termini izleta: 8.mart

Polazak iz Čačka/G.Milanovca: 1.700 din

Polazak iz Kraljeva/Požege : 1.900 din

Iz navedenih gradova može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja:gotovinski prilikom rezervacije ili u dve mesečne rate najkasnije do 1.3.2020.

Izlet obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
  • razgledanje prema programu
  • usluge pratioca grupe i troškove organizacije izleta

Izlet ne obuhvata:

  • individualne troškove putnika
  • putno osiguranje

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: važeća biometrijska lična karta ili važeći biometrijski pasoš, za maloletnu decu obavezan je pasoš i saglasnost roditelja koji ne putuje.
Za realizaciju programa minimum 45 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
Organizator izleta: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Tek.račun: 170-50024736000-62. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi garancije putovanja. Program br.4/20.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author