Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

TEMIŠVAR 8.3.2020.Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš.Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa.U gradu se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji.Grad nazivaju „ Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. U novijoj istoriji poznat je kao grad u kome je počeo ustanak koji je doveo do sloma režima diktatora Nikolae Čaušeskua.

Polazak autobusa u 02:00h iz Čačka, vožnja preko Kragujevca i Vršca ka Rumuniji. Dolazak u Temišvar u prepodnevnim satima i obilazak grada uz pratnju vodiča: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i nacionalnog teatra (sagrađeno 1872. godine; arh. Fellner i Helmer, projektanti pozorišnih zdanja širom Evrope), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije (1946. god.; arh. Ioan Traianescu), kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine) te reprezentativna zdanja secesije, sagrađena između 1910. i 1914. godine (autor većine tih zdanja arh. László Székely);Trg slobode (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu, arh. Pietro del Bonzo), kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva (građena između 1736. i 1774. god.; arh. Joseph Emanuel Fischer von Erlach), Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748. godine). Slobodno vreme u centru grada. Individualni odlazak u “Iulius Mall”, jedan od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope http://www.iuliusmall.com/en/timisoara . Slobodno vreme do popodnevnih sati kada je predviđen polazak za Srbiju. Dolazak u mesto polaska u kasnim satima posle ponoći.

Termin putovanja – 08.03.2020.
CENA ARANŽMANA:
Čačak/G.Milanovac/Kraljevo/Kragujevac, Požega – 2.500 din
Iz navedenih gradova može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja:gotovinski prilikom rezervacije ili u dve mesečne rate najkasnije do 02.03.2020.
Aranžman obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
panoramsko razgledanje Temišvara u pratnji vodiča
usluge pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Aranžman ne obuhvata:
individualne troškove putnika, ulaznice za muzeje i dr.
NAPOMENA: NE ČEKA SE NA GRANICI OBRADA PAPIRA ZA POVRAĆAJ PDV-a
DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: Pasoš RS sa najmanje 3 meseca važnosti posle datuma putovanja, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.
Za realizaciju izleta minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza izleta najkasnije 3 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa izleta (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Organizator izleta: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Tek.račun: 170-50024736000-62. Prema Zakonu o turizmu izlet ne podleže obavezi garancije putovanja. Program br.3/20

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author