Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

TRŠIĆ-TRONOŠA-BANJA KOVILJAČA-SUNČANA REKA foto:Jasmina TomićTršić-Tronoša-Banja Koviljača-etno selo Sunčana reka

Polazak iz Čačka u 07:00h. Vožnja sa usputnom pauzom za kafu u Valjevu. Nastavak puta do Tršića, seoskog naselja dinarskog tipa, udaljenog 7km od Loznice. Ovo naselje je rodno mesto reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića. Njegova spomen kuća bila je prvi muzej na otvorenom u Kraljevini Jugoslaviji. Od 1979. godine nosi titulu nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, dok je 2002. godine zajedno sa okolinom proglašena za znamenito mesto Republike Srbije. Sledi obilazak manastira Tronoša. Po predanju, izgradnja manastira se vezuje za kralja Dragutina, koji je počeo podizati manastir ali ga je smrt pretekla, te je izgradnju nastavila njgova žena Katarina 1317. godine. Tokom turskog perioda nekoliko puta je paljena, rušena i pljačkana. Za Tronošu je vezan poseban narodni običaj Ratarskih sveća, kada dva susedna sela sakupljaju priloge i prilažu manastiru. Sveće od voska se izlivaju za Veliki četvrtak. Visoke su oko 2m i teške preko 50kg. Ni u najtežim vremenima ovaj običaj nije prekidan. Put nastavljamo ka Banji Koviljači. Prvobitan naziv Banje je bio Smrdan Bara, zatim je po selu Koviljači, ili možda po predivnom bilju, narod nazvao Banja Koviljača. Vuk je kao takvu pominje u svojim zapisima 1827. godine, a uređenje zapuštene Banje počinje polovinom 19. veka. Na deset minuta od Banje Koviljače, na desnoj obali reke Drine, nalazi se jedinstvena oaza za odmor, opuštanje i rekreaciju etno kompleks Sunčana Reka u kome je predviđeno slobodno vreme za ručak i uživanje. Povratak u Čačak u večernjim satima (oko 22h).

Termin putovanja: 22.08.2020.
CENA IZLETA
Čačak/G.Milanovac/Požega/Kraljevo-2.000 din
Užice-2.500 din
Iz navedenih gradova može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 19.08.2020.god
Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
ulaznice za kompleks Tršić
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju izleta minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza izleta najkasnije 3 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa izleta (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 51/20. Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP 416/2020 od 24.02.2020.godine. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br.300061605 za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj naknade štete kod „MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. Beograd” , izlet ne podleže izdavanju garancije putovanja usled insolvetnosti. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.
VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus, obavezno nošenje maski važi za sve putnike i osoblje u dok se nalaze u autobusu, pojačano održavanje higijene autobusa sredstvom za dezinfekciju, redovno provetravanje vozila prilikom svakog stajanja, putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta  postoji mogućnost da na određenim turističkim lokalitetima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije itd.) obevezno zahtevaju maske i rukavice prilikom ulaska turista.
GORE POMENUTE NAPOMENE I PREPORUKE SU PODLOŽNE PROMENI. VAŽE U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA OVOG PROGRAMA PUTOVANJA. NAJKASNIJE JEDAN DAN PRE REALIZACIJE PROGRAMA PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI UKOLIKO JE DOŠLO DO PROMENE VADNREDNIH I PREPORUČENIH MERA OD STRANE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE REPUBLIKE SRBIJE.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author