Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

MANASTIR TUMANE-SREBRNO JEZEROMANASTIR TUMANE- SREBRNO JEZERO

Polazak iz Čačka u 05:00h. Vožnja autobusom preko Čačka i Kragujevca do manastira Tumane. Dolazak u manastir oko 9h I prisustvovanje jutarnjoj liturgiji. Zadržavanje u manastiru do 14h. Slobodno vreme za razgledanje manastira i okoline. Manastir Tumane osnovan je u drugoj polovini 14. veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. Loveći u gustim šumama Miloš nehotice ranjava svetog pustinjaka Zosima. U manastiru Tumane se kao najveća svetinja, čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita I čudotvorca. Sveti Zosim je sa mnogobrojnim monasima Sinaitima, došao polovinom 14. veka u Srbiju, tražeći tiho mesto za podvig i molitvu, zaštićen pokroviteljstvom monaholjubivog kneza Lazara. Strogo se podvizavao u isposnici – pećini kamenici sve do smrti. Mošti mu vekovima počivaju u manastirskoj crkvi u Tumanu. Pored moštiju Svetog Zosima u manastiru počivaju I mošti Svetog Jakova, koji je rođen kao Radoje Arsović u Kušićima nadomak Ivanjice 1894 godine. Pored visokog obrazovanja napustio je svetovni život I postao iskušenik I monah. Umro je 1946 godine I po soptvenoj želji sahranjen u manastiru Tumane. Njegove mošti su otkrivene 21.10.2014. I pohranjene su u manastirskoj crkvi.
Nesvakidašnji ambijent, mini zoološki vrt, bigreni vodopad, oaza duhovnog mira i prirodnih lepota, koji zaista vredi posetiti. Nastavak vožnje do Srebrnog jezera I slobodno vreme na jezeru za predah, šetnju ili ručak. U popodnevnim satima polazak za Čačak. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima oko 22h.

Termin putovanja: 1.11.2020.
CENA IZLETA
Čačak/G.Milanovac/Požega/Kraljevo – 1.800 din
Iz navedenih gradova može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 29.10.2020. god

Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika

Za realizaciju izleta minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza izleta najkasnije 3 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa izleta (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 75/20. Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP 416/2020 od 24.02.2020.godine. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br.300061605 za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj naknade štete kod „MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. Beograd” , izlet ne podleže izdavanju garancije putovanja usled insolvetnosti. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski važi za sve putnike i osoblje u dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
postoji mogućnost da na određenim turističkim lokalitetima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije itd.) obevezno zahtevaju maske i rukavice prilikom ulaska turista.

GORE POMENUTE NAPOMENE I PREPORUKE SU PODLOŽNE PROMENI. VAŽE U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA OVOG PROGRAMA PUTOVANJA. NAJKASNIJE JEDAN DAN PRE REALIZACIJE PROGRAMA PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI UKOLIKO JE DOŠLO DO PROMENE VADNREDNIH I PREPORUČENIH MERA OD STRANE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE REPUBLIKE SRBIJE.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author