Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

LJUBOSTINJA,ĐUNIS, SVETI ROMAN-KRUŠEVAC-VRNJAČKA BANJAManastiri Ljubostinja, Đunis, Sv.Roman-Kruševac i Vrnjačka banja

Polazak iz Čačka autobusom u 06:30h, vožnja preko Kraljeva do manastira Ljubostinje kod Trstenika. Poseta manastira koji je zadužbina knjeginje Milice s kraja XIV i početka XV veka. U manastiru se nalazi grobnica knjeginje Milice i grobnica Jefimije, prve žene kod nas koja je bila književnica i umetnica, koja je izvezla pohvalu Knezu Lazaruna na njegovom pokrovu zlatnim nitima. Nakon razgledanja manastira nastavak vožnje ka Kruševcu. U Kruševcu pauza za predah i obilazak crkve Lazarice i ostataka starog Lazarevog grada. Nastavak puta do manastira Đunis. Manastir Đunis je ženski manastir u niškoj eparhiji. Nalazi se u istoimenom selu Đunis, na području grada Kruševca. Legenda o nastanku manastira Đunisa vezana je za davno predanje o pojavljivanju Majke Božije i izvora svete vode na mestu na kome će kasije seljani podići manastir. Nakon razgledanje manastira sledi kraća vožnja do manastira Sveti Roman, nalazi se u donjem toku reke Južne Morave blizu njenog ušća odnosno njenog spajanja sa Zapadnom Moravom kod Stalaća. Manastir je u šumi, nedaleko od Đunisa. Manastir Sveti Roman je jedan od najstarijih srpskih manastira za koje je vezano verovanje o ostvarenju svih želja. Po priči mnogih sveštenih lica ovo zdanje datira s početka 9. veka, što znači da je stariji i od Hilandara, Žiče, Sopoćana, Gračanice i mnogih drugih. Nastavak puta do Vrnjačke banje gde je planirano slobodno vreme za razgledanje, šetnju i odmor u centru banje. U popodnevnim satima polazak za Čačak i dolazak u večernjim satima.

Termin putovanja: 24.10.2020.
CENA IZLETA
G.Milanovac/Čačak/Kraljevo/Požega – 1.400 din

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 22.10.2020. god
Izlet obuhvata:
prevoz turističkim autobusom
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
individualne troškove putnika
Za realizaciju izleta minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza izleta najkasnije 2 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa izleta (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 83/20. Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP 416/2020 od 24.02.2020.godine. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br.300061605 za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj naknade štete kod „MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. Beograd” , izlet ne podleže izdavanju garancije putovanja usled insolvetnosti. Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.
VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski važi za sve putnike i osoblje u dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
postoji mogućnost da na određenim turističkim lokalitetima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije itd.) obevezno zahtevaju maske i rukavice prilikom ulaska turista.

GORE POMENUTE NAPOMENE I PREPORUKE SU PODLOŽNE PROMENI. VAŽE U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA OVOG PROGRAMA PUTOVANJA. NAJKASNIJE JEDAN DAN PRE REALIZACIJE PROGRAMA PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI UKOLIKO JE DOŠLO DO PROMENE VADNREDNIH I PREPORUČENIH MERA OD STRANE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE REPUBLIKE SRBIJE.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author