Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

ALBANIJA-DRAČ HOTELSKI SMEŠTAJDRAČ je najstariji grad Albanije sa istorijom dugom preko 3000 godina. Udaljen je svega 40-tak km od Tirane i nalazi se na obali Jadranskog mora. Predstavlja najvažniju luku Albanije. Poslednjih 10 godina Drač potpuno menja svoj izgled. Stari grad je zadržao svoju patinu sa nešto malo sačuvanih spomenika koji podsećaju na burnu prošlost grada. Pre svega, turisti obilaze u ovom gradu odlično sačuvane ostatke antičkog teatra, potom Mletačku kulu koja predstavlja deo mletačkog srednjovekovnog utvrđenja… Takođe, turisti vole i šoping u trgovačkoj zoni ulice Ignacija kao i šetnju uz obalu i uživanje u divnim zalascima sunca. Plaže Drača su peščane i položene su južno od grada u dužini od preko 11 km. Taj deo grada je nov sa novim šetalištem i bezbroj hotela i restorana. Građen je po ugledu na italijansko letovalište Rimini. Plaže su u potpunosti sređene i sve poseduju kompletni ekipman u vidu ležaljki i suncobrana, barova, toaleta… Mnogi hoteli imaju i svoj deo plaže koji je na usluzi gostima hotela. Drač je najbliže letovalište srpskim turistima. Tokom letnje sezone gužve su velike posebno vikendom. Noćni život je odličan tako da je ovo idealna destinacija za mlade. Takođe, obezbeđeno je i dovoljno mira za porodično letovanje.
Napomenućemo samo da je Albanija apsolutno bezbedna destinacija sa ljubaznim domaćinima, sjajnom hranom, niskim cenama… Putovanje u Albaniju je bez uslova – bez testova i karantina! Poklonite sebi ove godine nešto neobično!

1. dan (petak) Polazak iz Novog Sada u popodnevnim satima. Potom sledi polazak iz Beograda, Kragujevca, Čačka (Preljina), Kraljeva, Raške, Leposavića i Kosovske Mitrovice. Noćna vožnja preko Prištine i dalje ka Tirani. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (subota) Ulazak u Albaniju u prepodnevnim satima. Pauza kod Kukeša na jednom divnom odmorištu sa pogledom na Drim. Nastavaka putovanja preko Tirane do Drača. Dolazak u prepodnevnim satima. Transfer do odabranog hotela. Smeštaj u hotel od 14h. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan – 8. dan (nedelja – petak) Boravak u Draču u odabranom hotelu na bazi 7 noćenja sa odabranom uslugom. Slobodno vreme za uživanje u lepim plažama Drača i atmosferi samog grada.
9. dan (subota) Odjava iz smeštajnih objekata do 9 časova. Slobodno vreme do dolaska autobusa i polaska ka Srbiji (oko 19 časova). Noćna vožnja.
10. dan (nedelja) Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

Tokom boravka, organizovaćemo Vam i sledeće fakultativne izlete:
TIRANA – albanska prestonica, grad kontrasta i nezaobilazne komunističke arhitekture. Svakako, na najviđenijem mestu u gradu nalazi se statua konjanika koja predstavlja albanskog nacionalnog junaka Skenderbega. Tu su i interesantne građevine iz turskog perioda vladavine (Sat kula, Etem-begova džamija) kao i brojne trgovačke ulice i sjajni šoping centri.
BERAT – deo UNESCO svetske baštine i poznat i kao muzej na otvorenom koji na najbolji način oslikava istoriju Albanije. Naziv grada, Berat, preveden na balkanske jezike znači “beo grad”, a ovaj grad nekada je nosio naziv Beligrad, vrlo slično imenu srpske prestonice. Stara arhitektura balkanske kuće i drevna tvrđava su glavne atrakcije ovog grada kojeg još nazivaju i „grad sa 1000 prozora“.
LJEŠ I KROJA – celodnevni izlet sa obilaskom Mauzoleja Skenderbega u Lješu i starog grada Kroje koji je predstavljao Skenderbegovu prestonicu. Kroja je poznata po svojoj staroj i živopisnoj turskoj čaršiji i po divnoj srednjovekovnoj tvrđavi u kojoj se nalazi istorijski muzej posvećen Skenderbegu.

CENOVNIK POGLEDAJTE U PDF FORMATU ISPOD-ILI NAS KONTAKTIRAJTE

NAVEDENE CENE U TABELI OBUHVATAJU:
7 noćenja u izabranom hotelu sa izabranom pansionskom uslugom (noćenja sa doručkom ili polupansioni – „buffet“ / samoposluživanje – „švedski sto“)
Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 ili 1/2+2 smeštajne jedinice (smeštaj u hotelima podrazumeva smeštaj u sobama sa dva odvojena ležaja ILI sa jednim francuskim ležajem za dvoje, sa mogućnošću trećeg – pomoćnog ležaja / pomoćni ležajevi su manjih dimenzija, u formi kauča na razvlačenje ili fotelje na razvlačenje, i time mogu ugroziti komfor treće osobe!)
Korišćenje hotelskih sadržaja prema opisu i pondi svakog hotela ponaosob
Organizacione troškove

NAVEDENE CENE U TABELI NE OBUHVATAJU:
Prevoz (autobuski prevoz je posebno iskazan sa cenom povratne karte iz navedenih mesta u Srbiji do Drača – tabela dole)
Sve druge ne pomenute usluge
Individualne troškove
OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU – TURISTIČKU TAKSU koja se doplaćuje na licu mesta i iznosi: 10,5 € po osobi za smeštaj u hotelima sa 3*; 14 € po osobi za smeštaj u hotelima sa 4*; 17,5 € po osobi za smeštaj u hotelima sa 5*. DECA DO 10 GOD. NE PLAĆAJU TAKSU!

CENA PO ODRASLOJ OSOBI U EVRIMA ZA POVRATNU AUTOBUSKU KARTU NA RELACIJI SRBIJA – DRAČ – SRBIJA

NOVI SAD-70 €
BEOGRAD-55 €
AUTOPUT SMEDEREVO, POŽAREVAC, JAGODINA, ĆUPRIJA I PARAĆIN-55 €
KRAGUJEVAC, ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA BANJA, TRSTENIK-55 €                                      NIŠ-40 €

POPUSTI I DOPLATE ZA PREVOZ:
Popust za decu 2-12 godina iznosi 10 € na cene iz tabele.
Doplata 10 € na cene prikazane u tabeli ukoliko se uzima samo prevoz za navedene relacije!
USLOVI PLAĆANJA:
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO, AMERICAN EXPRES i DINA
Intesa kreditnom karticom Visa, Master, Maestro ili American Expres karticama – 50% se plaća prilikom rezervacije, ostatak duga je moguće platiti navedenim karticama najkasnije 15 dana pre polaska na maksimalno 6 mesečnih rata ili do 20.12.2021.
U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2021.

VAŽNE NAPOMENE:
SOPSTVENI PREVOZ: Putnik koji je kao vrstu prevoza odabrao sopstveni prevoz, dužan je da minimum dan pre polaska na put kontaktira agenciju zbog dobijanja vouchera za smeštaj u odabrani objekat. Putnici koji putuju sopstvenim prevozom dobiće i broj telefona osobe zadužene za kontakt na destinaciji – radi lakšeg pronalaženja objekta ili ukoliko bude potrebna pomoć. Putnici na sopstvenom prevozu dužni su da se raspitaju o pravilima i Zakonima vezanim za prelazak vozila preko granice, pomoći na putu itd kod nadležnih organa (AMSS, Mup R Srbije, Konzularno odeljenje R Albanije) – za ulazak u Albaniju potreban je zeleni karton!
U AUTOBUSU – VI STE ČLAN GRUPE – MOLIMO POŠTUJTE GRUPU, GRUPA ĆE POŠTOVATI VAS – postoji mogućnost ulazaka i na usputnim stanicama na autoputu koje nisu navedene u tabeli, ali isključivo na mestima predvidjenim za stajanje (parking, pumpa, motel, restoran). Zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama ili u zaustavnoj traci autoputa zbog ukrcaja putnika! TOKOM SEZONE, MOGUĆA JE PROMENA MESTA I VREMENA POLASKA! Putnik je DUŽAN da se LIČNO informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska, jedan dan pred put. MESTA ZA SEDENJE SU NUMERISANA A RASPORED SEDENJA SE PRAVI PO DATUMU PRIJAVE! UKOLIKO ŽELITE ZA SEBE ODRAĐENA MESTA U AUTOBUSU, MOŽETE IH DOPLATITI: 2. i 3. red sedenja – 15 € po osobi / 4. i 5. red sedenja – 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta – 7 € po osobi. Ukoliko na putovanje ide dupli autobus („na sprat“), doplatni kriterijumi se odnose na donju platformu dok se za sedišta gore, prva – tzv. „panoramska“ doplaćuje 15 € po osobi.
DOKUMENTA: Za prelazak preko Kosova OBAVEZNA je lična karta, dok je za ulazak u Albaniju OBAVEZAN pasoš, tako da je potrebno da putnici kod sebe poseduju oba dokumenta. Za decu za ulazak na Kosovo je potreban izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom zakačenom spajalicom za gornji levi ugao izvoda i overenom pečatom vaše opštine u Srbiji. Ovaj dokument overava se u opštini, a prisustvo deteta je obavezno. Obavezno je da fotografije dece ponesete u opštinu, kako bi tamo bile overene zajedno sa izvodom iz matične knjige rođenih. Tom prilikom plaća se i administrativna taksa. Ovaj dokument potreban je detetu za ulaz na Kosovo. Za ulaz u Albaniju detetu je potrebna je važeća putna isprava (pasoš). Maloletnoj deci koja samostalno prelaze granicu ili bez pratnje jednog od roditelja/staratelja, potrebna je i overena saglasnost roditelja/staratelja koji ne putuje.
Izbor hrane zavisi od kategorije hotela! Ishrana je na bazi švedskog stola uz asistenciju pomoćnog kuvara, putnici zbog COVID -19 situacije ne uzimaju sami hranu već im se ona servira uz mogućnost ponovnog uzimanja. U slučaju malog broja gostiju hoteli zadržavaju pravo da umesto švedskog stola obroci budu servirani.
Kategorija hotela je lokalna. Treći ležaj u hotelima najčešće je pomoćni.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to zavisi isključivo od recepcije smeštajnog objekta. Ako kod pojedinih hotela nije naglašen način posluživanja obroka, smatra se da je u pitanju kontinentalni način. Kod hotela koji imaju mogućnost all inclusive, specifikacija usluga zavisi od hotela i dobija se kod zaključivanja ugovora. All inclusive usluga podrazumeva konzumaciju hrane i pića (po pravilu samo domaća točena pića) samo u određenim periodima u toku dana.
Kod hotela niže kategorizacije i apartmana moguća je doplata za klima uređaj prema tarifi hotela i iznosi uobičajno oko 5 € po danu. U niskoj sezoni i kod hotela veće kategorije moguće je da klima uređaji nisu u upotrebi ili se doplaćuju.
Upotreba ležaljki i suncobrana na bazenu hotela se po pravilu ne doplaćuje, dok se na plaži iste doplaćuju 5-10 € po danu i setu (ukoliko drugačije nije navedeno).
Sefovi u hotelima (naročito niže kategorizacije) se doplaćuju prema tarifi hotela – uobičajno oko 3€ po danu. Na internet strani i u katalogu po pravilu su prikazane slike pojedinih hotelskih soba. Izgled soba može da odstupa od prikazanih.
Upotreba WiFi interneta (ukoliko postoji, moguće doplate) po pravilu je predviđena na recepciji. U pojedinim sobama iz tehničkih razloga moguć je loš ili nepostojeći signal. Brzina interneta zavisi od broja jednovremenih korisnika i infrastrukturnih kapaciteta destinacije i može biti nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Sve usluge hotela koje nisu navedene kao besplatne se po pravilu doplaćuju na licu mesta po tarifama hotela. Hoteli smešteni u naseljenim mestima po pravilu nemaju obezbeđen parking ili se upotreba parkinga doplaćuje na licu mesta prema tarifi hotela. Hoteli i risorti smešteni van naseljenih mesta po pravilu imaju mogućnost parkiranja oko hotela ili imaju sopstveni parking koji se ne doplaćuje.
Sve posebne zahteve i potrebe za smeštaj od strane klijenata moguće je ostvariti samo uz pisanu potvrdu od strane hotela i ako su naglašeni u ugovoru sa klijentom; u suprotnom su isti nevažeći.
Za vreme boravka u hotelima (naročito više kategorije) klijenti su u obavezi da poštuju kod oblačenja hotela (naročito za vreme obroka). Obavezno poneti sa sobom odeću dugih rukava i nogavica i obuću bez otvora za prste. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepoštovanja istog.
Smeštaj u objekte je prema opštim pravilima od 14h dok je odjava iz soba poslednjeg dana boravka najkasnije u 9h.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 2 putnika na sopstvenom prevozu, odnosno minimu 40 putnika na organizovanom autobuskom prevozu. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 265-60-15939-90 (osigurana suma u visini od 100.000€) „REIFFEISEN BANKA A.D. BEOGRAD“.
Cenovnik broj 3 od 29.03.2021.

POSREDNIK U PRODAJI ARANŽMANA:T.A.MARKOS TOURS, RAJIĆEVA 9, ČAČAK

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author