Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

ALBANIJA-KSAMIL I SARANDA APARTMANSKI SMEŠTAJSARANDA je prelepo letovalište sa oko 30.000 stanovnika, na jugu Albanije, udaljeno od Beograda oko 900 kilometara. Prekoputa ovog letovališta nalazi se grčko ostrvo Krf, te naravno i Saranda izlazi na toplo Jonsko more. Odlikuje je izrazita mediteranska klima sa preko 300 sunčanih sati godišnje. U zaleđu letovališta uzdižu se planine koje daruju mestu živopisnost i mikroklimatske uslove idealne za letovanje koje se u ovom mestu može organizovati sve do polovine oktobra meseca.
Saranda ima nekoliko gradskih plaža, a u neposrednoj blizini Sarande nalazi se desetak fantastičnih peščanih plaža, poput onih u letovalištu Ksamil. Zagarantovan je izuzetan boravak, sadržajan, sa brojnim izletima koji će se realizovati do najinteresantnijih lokaliteta u blizini Sarande, poput neverovatno lepog prirodnog lokaliteta Plavo oko, potom srednjovekovnog kamenog grada Đirokastra (UNESCO), i neverovatnog antičkog Butrinta koji se takođe nalazi na listi UNESCO-a.
KSAMIL je malo, lepo letovalište na samo 15 km od Sarande. Preko 10 plaža, gotovo jedna do druge, pružaju zaista nezaboravan odmor u ovom mestu. Po mnogima, u Ksamilu su najlepše plaže Albanije, a na samo 5 km od centra grada, nalazi se albanska najlepša plaža „Mirror beach“. Letovalište poseduje sve sadržaje koji su potrebni za turiste, brojne menjačnice, sjajne restorane, barove, uređene peščane plaže sa kristalno čistim morem i prelivajućim nijansama boje mora koje prosto oduzimaju dah. Najveća atrakcija letovališta su 4 mala ostrva sa divnim plažama.
Napomenućemo samo da je Albanija apsolutno bezbedna destinacija sa ljubaznim domaćinima, sjajnom hranom, niskim cenama… Putovanje u Albaniju je bez uslova – bez testova i karantina! Poklonite sebi ove godine nešto neobično!

1. dan (petak) Polazak iz Novog Sada u popodnevnim satima. Potom sledi polazak iz Beograda, Kragujevca, Čačka (Preljina), Kraljeva, Raške, Leposavića i Kosovske Mitrovice. Noćna vožnja preko Prištine i dalje ka Tirani. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
2. dan (subota) Ulazak u Albaniju u prepodnevnim satima. Pauza kod Kukeša na jednom divnom odmorištu sa pogledom na Drim. Nastavaka putovanja ka jugu Albanije preko Tirane, Drača i Đirokastra. Dolazak na Jonsku obalu Albanije u popodnevnim satima. Smeštaj u izabrane objekte u Sarandi i Ksamilu. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan – 8. dan (nedelja – petak) Boravak u Sarandi ILI Ksamilu na bazi 7 noćenja u odabranom smeštaju i na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnim plažama, i sjajnim izletima.
9. dan (subota) Odjava iz smeštajnih objekata do 9 časova. Slobodno vreme za kupanje do 15 časova. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko Fjera i Drača (svraćanje u Drač po putnike koji su smešteni u ovom letovalištu). Noćna vožnja preko Prištine, i dalje ka Kraljevu, Čačku, Beogradu i Novom Sadu…
10. dan (nedelja) Povratak u prepodnevnim satima. Kraj putovanja.

Tokom boravka, organizovaćemo Vam i sledeće fakultativne izlete:
KSAMIL I PLAŽE – na samo 15-tak kilometara od Sarande nalazi se regija Ksamila, po mnogima najlepšeg letovališta Albanije. Ovo mesto i njegova regija poznati su po divnim peščanim plažama, i po ostrvskoj grupi Ksamil. Provešćemo ceo dan kupajući se u Ksamilu i na još jednoj plaži u njegovoj okolini.
BUTRINT – tročasovni izlet do drevnog grada Butrinta, nekada deo Ilirije, potom Rimske imperije, te najstariji delovi ovog arheološkog lokaliteta dopiru čak do 800. godine pre nove ere. Ovaj lokalitet se zbog svoje lepote i značaja nalazi pod zaštitom UNESCO-a.
PLAVO OKO I ĐIROKASTRA – Plavo oko je izvor prirodne vode koji dopire sa dubine od oko 45 metara, umetnut u stene sa nestvarno tirkizno-plavom bojom po kojoj i nosi ime. Đirokastra je jedan od najočuvanijih srednjovekovnih gradova Albanije, i nalazi se pod zaštitom UNESCO-a. Scenografski pogledi, kamene kuće sa kamenim krovovima, neće Vas ostaviti ravnodušnima!

CENOVNIK POGLEDAJTE U PDF FORMATU ISPOD-ILI NAS KONTAKTIRAJTE

NAVEDENE CENE U TABELI OBUHVATAJU:
7 noćenja u izabranom objektu na bazi najma studija
Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 ili 1/2+2 smeštajne jedinice (Smeštaj u studijima podrazumeva smeštaj sa francuskim ležajem + 1 ili 2 pomoćna ležaja koji su manjih dimenzija – sofa na razvlačenje, kreveti na sprat i sl.)
Usluge predstavnika na destinaciji
Organizacione troškove

NAVEDENE CENE U TABELI NE OBUHVATAJU:
Prevoz (iskazan je posebno u tabeli ispod)
Sve druge ne pomenute usluge
Individualne troškove
Fakultativne izlete (minimum za realizaciju je 20 prijavljenih osoba po izletu) – PRIJAVA I UPLATA IZLETA SE ISKLJUČIVO VRŠI NA LICU MESTA (u opisu izleta su date cene)
OBAVEZNU DOPLATU ZA BORAVIŠNU – TURISTIČKU TAKSU koja se doplaćuje na licu mesta i iznosi: 7 € po osobi za smeštaj u apartmanima. DECA DO 12 GOD. NE PLAĆAJU TAKSU!

CENA PO ODRASLOJ OSOBI U EVRIMA ZA POVRATNU AUTOBUSKU KARTU NA RELACIJI SRBIJA – SARANDA/KSAMIL – SRBIJA:

NOVI SAD-90 €
BEOGRAD-80 €
AUTOPUT SMEDEREVO, POŽAREVAC, JAGODINA, ĆUPRIJA I PARAĆIN-80 €
KRAGUJEVAC, ČAČAK, KRALJEVO, VRNJAČKA BANJA, TRSTENIK-80 €                                      NIŠ-65 €
Popust za decu 2-12 godina iznosi 10 € na cene iz tabele.
Doplata 10 € na cene prikazane u tabeli ukoliko se uzima samo prevoz za navedene relacije!

VAŽNE NAPOMENE:
SOPSTVENI PREVOZ: Putnik koji je kao vrstu prevoza odabrao sopstveni prevoz, dužan je da minimum dan pre polaska na put kontaktira agenciju zbog dobijanja vouchera za smeštaj u odabrani objekat. Putnici koji putuju sopstvenim prevozom dobiće i broj telefona osobe zadužene za kontakt na destinaciji – radi lakšeg pronalaženja objekta ili ukoliko bude potrebna pomoć. Putnici na sopstvenom prevozu dužni su da se raspitaju o pravilima i Zakonima vezanim za prelazak vozila preko granice, pomoći na putu itd kod nadležnih organa (AMSS, Mup R Srbije, Konzularno odeljenje R Albanije) – za ulazak u Albaniju potreban je zeleni karton!
U AUTOBUSU – VI STE ČLAN GRUPE – MOLIMO POŠTUJTE GRUPU, GRUPA ĆE POŠTOVATI VAS – postoji mogućnost ulazaka i na usputnim stanicama na autoputu koje nisu navedene u tabeli, ali isključivo na mestima predvidjenim za stajanje (parking, pumpa, motel, restoran). Zabranjeno je zaustavljanje autobusa na petljama ili u zaustavnoj traci autoputa zbog ukrcaja putnika! TOKOM SEZONE, MOGUĆA JE PROMENA MESTA I VREMENA POLASKA! Putnik je DUŽAN da se LIČNO informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska, jedan dan pred put. MESTA ZA SEDENJE SU NUMERISANA A RASPORED SEDENJA SE PRAVI PO DATUMU PRIJAVE! UKOLIKO ŽELITE ZA SEBE ODRAĐENA MESTA U AUTOBUSU, MOŽETE IH DOPLATITI: 2. i 3. red sedenja – 15 € po osobi / 4. i 5. red sedenja – 10 € po osobi / nasumično biranje sedišta – 7 € po osobi. Ukoliko na putovanje ide dupli autobus („na sprat“), doplatni kriterijumi se odnose na donju platformu dok se za sedišta gore, prva – tzv. „panoramska“ doplaćuje 15 € po osobi.
DOKUMENTA: Za prelazak preko Kosova OBAVEZNA je lična karta, dok je za ulazak u Albaniju OBAVEZAN pasoš, tako da je potrebno da putnici kod sebe poseduju oba dokumenta. Za decu za ulazak na Kosovo je potreban izvod iz matične knjige rođenih sa fotografijom zakačenom spajalicom za gornji levi ugao izvoda i overenom pečatom vaše opštine u Srbiji. Ovaj dokument overava se u opštini, a prisustvo deteta je obavezno. Obavezno je da fotografije dece ponesete u opštinu, kako bi tamo bile overene zajedno sa izvodom iz matične knjige rođenih. Tom prilikom plaća se i administrativna taksa. Ovaj dokument potreban je detetu za ulaz na Kosovo. Za ulaz u Albaniju detetu je potrebna je važeća putna isprava (pasoš). Maloletnoj deci koja samostalno prelaze granicu ili bez pratnje jednog od roditelja/staratelja, potrebna je i overena saglasnost roditelja/staratelja koji ne putuje.
Izbor hrane zavisi od kategorije hotela! Ishrana je na bazi švedskog stola uz asistenciju pomoćnog kuvara, putnici zbog COVID -19 situacije ne uzimaju sami hranu već im se ona servira uz mogućnost ponovnog uzimanja. U slučaju malog broja gostiju hoteli zadržavaju pravo da umesto švedskog stola obroci budu servirani.
Kategorija hotela je lokalna. Treći ležaj u hotelima najčešće je pomoćni.
Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to zavisi isključivo od recepcije smeštajnog objekta. Ako kod pojedinih hotela nije naglašen način posluživanja obroka, smatra se da je u pitanju kontinentalni način. Kod hotela koji imaju mogućnost all inclusive, specifikacija usluga zavisi od hotela i dobija se kod zaključivanja ugovora. All inclusive usluga podrazumeva konzumaciju hrane i pića (po pravilu samo domaća točena pića) samo u određenim periodima u toku dana.
Kod hotela niže kategorizacije i apartmana moguća je doplata za klima uređaj prema tarifi hotela i iznosi uobičajno oko 5 € po danu. U niskoj sezoni i kod hotela veće kategorije moguće je da klima uređaji nisu u upotrebi ili se doplaćuju.
Upotreba ležaljki i suncobrana na bazenu hotela se po pravilu ne doplaćuje, dok se na plaži iste doplaćuju 5-10 € po danu i setu (ukoliko drugačije nije navedeno).
Sefovi u hotelima (naročito niže kategorizacije) se doplaćuju prema tarifi hotela – uobičajno oko 3€ po danu. Na internet strani i u katalogu po pravilu su prikazane slike pojedinih hotelskih soba. Izgled soba može da odstupa od prikazanih.
Upotreba WiFi interneta (ukoliko postoji, moguće doplate) po pravilu je predviđena na recepciji. U pojedinim sobama iz tehničkih razloga moguć je loš ili nepostojeći signal. Brzina interneta zavisi od broja jednovremenih korisnika i infrastrukturnih kapaciteta destinacije i može biti nezadovoljavajuća zahtevnijim korisnicima.
Sve usluge hotela koje nisu navedene kao besplatne se po pravilu doplaćuju na licu mesta po tarifama hotela. Hoteli smešteni u naseljenim mestima po pravilu nemaju obezbeđen parking ili se upotreba parkinga doplaćuje na licu mesta prema tarifi hotela. Hoteli i risorti smešteni van naseljenih mesta po pravilu imaju mogućnost parkiranja oko hotela ili imaju sopstveni parking koji se ne doplaćuje.
Sve posebne zahteve i potrebe za smeštaj od strane klijenata moguće je ostvariti samo uz pisanu potvrdu od strane hotela i ako su naglašeni u ugovoru sa klijentom; u suprotnom su isti nevažeći.
Za vreme boravka u hotelima (naročito više kategorije) klijenti su u obavezi da poštuju kod oblačenja hotela (naročito za vreme obroka). Obavezno poneti sa sobom odeću dugih rukava i nogavica i obuću bez otvora za prste. Organizator ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju nepoštovanja istog.
Smeštaj u objekte je prema opštim pravilima od 14h dok je odjava iz soba poslednjeg dana boravka najkasnije u 9h.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 2 putnika na sopstvenom prevozu, odnosno minimu 40 putnika na organizovanom autobuskom prevozu. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja Fantast tourist d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad, matični broj 20024925. Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 265-60-15939-90 (osigurana suma u visini od 100.000€) „REIFFEISEN BANKA A.D. BEOGRAD“.
Cenovnik broj 3 od 29.03.2021.

POSREDNIK U PRODAJI ARANŽMANA:T.A.MARKOS TOURS, RAJIĆEVA 9, ČAČAK

 

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author