Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

BOSNA I HERCEGOVINA-BUS 3 DANA/2 NOĆENJA višegrad-sarajevo-mostar-trebinje



VIŠEGRAD-SARAJEVO-MOSTAR-TREBINJE  3 DANA/2 NOĆENJA

1. Dan (30.10.2020.petak) VIŠEGRAD-SARAJEVO
Polazak iz Čačka u 5.00h i vožnja preko Užica i Mokre Gore do Višegrada, gde je predviđena kraća pauza za obilazak ćuprije na Drini , koja je ušla u Svetsku baštinu spomenika kulture i nalazi se pod zaštitom UNESCA. Slobodno vreme za individualni obilazak novoizgrađenog Andrićgrada. Nastavak puta preko Romanije do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Odlazak u hotel I smeštaj u sobe. Nakon kraćeg predaha odlazak na panoramsko razgledanje grada i pešački obilazak u pratnji lokalnog vodiča (mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica). Nakon obilaska grada slobodno vreme za šetnju po Baš-čaršiji ili Fakultativni odlazak na Vrelo reke Bosne. Spomenik prirode Vrelo Bosne, koji se prostire na površini od 603 hektara, nalazi se u podnožju planine Igman u naselju Ilidža, oko 15 kilometara od centra Sarajeva. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje izvorišta reke Bosne i izletišta. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.
2. Dan (31.10.2020. subota) MOSTAR-TREBINJE
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i vožnja do Mostara. Dolazak u Mostar u prepodnevnim satima sledi obilazak grada uz pratnju lokalnog vodiča (Franjevačka crkva, Sinagoga, Kriva ćuprija, Tabadžića džamija, Hamam, Stari most, Kujundžiluk…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti u starom delu grada Mostara. Fakultativni odlazak do vrela reke Bune: kraća vožnja do mesta Blagaj 10 km od Mostara gde se nalazi najveći kraški izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija (muslimanski verski objekat koji je sada pretvoren u muzej-nije obavezan ulazak plaćanje ulaznice na licu mesta). Slobodno vreme za fotografisanje I uživanje u ambijentu na Vrelu Bune. Povratak u autobus I nastavak vožnje do Trebinja. Dolazak u Trebinje u popodnevnim satima, smeštaj u hotel. Polazak na večernji obilazak centra grada u pratnji lokalnog vodiča. Obilazak najznačajnijih lokaliteta u Trebinju, šetnja ulicama starog grada, gradske zidine sa trgovima.…”Trg Pesnika” gde su platani stari preko 100 godina, koji predstavljaju simbol grada. Na trgu se nalaze brojni pokloni pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park) obilazak starog grada I znamenitosti u starom gradu kao I čuvene Anđelkine kapije. Slobodno veče u Trebinju. Noćenje.
3. Dan (01.11.2020. nedelja) fakultativni izlet MANASTIRI HERCEGOVAČKA GRAČANICA I TVRDOŠ
Doručak. Uživanje u jutarnjoj kafi I šetnji na čuvenoj trebinjskoj pijaci u centru grada. Fakultativni odlazak autobusom na brdo Crkvine I obilazak Manastira Hercegovačka Gračanica koja je podignuta kao replika Kosovske Gračanice i u kojoj je sahranjen čuveni trebinjski pesnik Jovan Dučić. Fotografisanje sa najlepšeg vidikovca u gradu odakle se vidi čitavo Trebinje. Nastavak vožnje do manastira Tvrdoš koji se nalazi oko 7km od Trebinja i poseta manastira koji je po narodnom predanju podigao Sv. car Konstantin i majka mu Jelena a u kome se zamonašio I boravio Sveti Vasilije Ostroški. Mogućnost kupovine čuvenog manastirskog vina I ostalih proizvoda (zadržavanje u manastirskom kompleksu oko 1 h). Povratak u centar Trebinja I slobodno vreme do popodnevnih sati. Polazak za Čačak oko 17h, vožnja autobusom preko Tjentišta I Višegrada i sa kraćim pauzama prema potrebi dolazak u kasnim noćnim satima posle ponoći.

Termin putovanja:30.10-1.11.2020
CENA ARANŽMANA:
Čačak/Požega/Užice/Kraljevo/G.Milanovac=75 €

Kragujevac= 80 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Način plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 7 dana pre puta ili čekovima I adm.zabranom najkasnije do 31.12.2020.

Aranžman obuhvata:
prevoz turističkim autobusom/minibusom (A/C,DVD)
1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Sarajevu (doručak-kontinentalno posluženje)
1 noćenja sa doručkom hotelu sa 3* u Trebinju (doručak- kontinentalno posluženje)
smeštaj u sobama 1/2, 1/3, 1/4 u hotelima u Sarajevu i Trebinju
turističkog pratioca grupe ispred agencije u autobusu
obilaske i razgledanja prema programu uz pratnju lokalnih vodiča u Sarajevu, Mostaru i Trebinju
organizacione troškove
Aranžman ne obuhvata:
fakulativni odlazak na vrelo Bosne na Ilidži – 5 € (minimum za realizaciju 15 osoba)
fakultativni odlazak na vrelo reke Bune u Blagaju – 5 € (minimum za realizaciju 15 osoba)
fakultativni odlazak autobusom u manastire Hercegovačku Gračanicu i Tvrdoš u Trebinju – 10 € (minimum za realizaciju 15 osoba)
putno zdravstveno osiguranje

Doplata za 1/1 sobu 20€
Deca do 12 godina imaju 20% popusta na osnovnu cenu i koriste sve usluge.

OPIS I LOKACIJA HOTELA-postoji mogućnost smeštaja u navedenim ili nekim drugim hotelima u Sarajevu i Trebinju . TAČAN NAZIV BIĆE POZNAT 7 DANA PRE PUTOVANJA
Hotel BM 3* u Sarajevu – nalazi se na glavnom bulevaru na relacijji Sarajevo – Iliđža, oko 10km od centra Baščaršije, na liniji tranvaja koji saobraća do centra Sarajeva. Raspolaže sobama 1/1,1/2, 1/3 i apartmanima 1/4 sa kupatilima. Sobe i apartmani opremljni televizijom, klima uređajima i besplatnim pristupom internetu. http://hoteli.bracamujic.com/bs/hotel-bm.html

Hotel Viv 3* u Trebinju http://www.hotelviv-trebinje.com/pocetna.html se nalazi u užem centru grada. Sobe sa TWC, 1/2, 1/3, 1/4 . Usluga u hotelu je noćenje sa doručkom.
Hotel Leotar 3* u Trebinju http://www.hotelleotar.com/sr/hotel/ . Hotel se nalazi u centru grada na obali reke Trebišnjice. Izgrađen u hercegovačko-mediteranskom stilu, raspolaže sobama 1/1, 1/2 i 1/3. Sve sobe opremljene klima uređejima, kablovska TV, mini bar, internet.

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: Važeći lična karta ili pasoš za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Za realizaciju putovanja minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 78/20
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP 416/2020 od 24.02.2020.godine. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br.300061605 za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj naknade štete kod „MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. Beograd” . Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19
obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski važi za sve putnike i osoblje u dok se nalaze u autobusu
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta
postoji mogućnost da na određenim turističkim lokalitetima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije itd.) obevezno zahtevaju maske i rukavice prilikom ulaska turista.

GORE POMENUTE NAPOMENE I PREPORUKE SU PODLOŽNE PROMENI. VAŽE U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA OVOG PROGRAMA PUTOVANJA. NAJKASNIJE JEDAN DAN PRE REALIZACIJE PROGRAMA PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI UKOLIKO JE DOŠLO DO PROMENE VADNREDNIH I PREPORUČENIH MERA OD STRANE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE REPUBLIKE SRBIJE.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author