Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

VELIKA BUGARSKA TURA 1-4.JUL SOFIJA, VELIKO TRNOVO, NESEBAR, PLOVDIV,3 NOĆENJA

Polazak iz Čačka, 1 noćenje sa doručkom u Sofiji, 2 noćenja sa doručkom u Sunčevom Bregu

(putovanje bez fakultativnih doplata) UKUPNA CENA 150 euraBUGARSKA PROLEĆNO PUTOVANJE:
Sofija-Veliko Trnovo-Nesebar-Plovdiv

1. Dan (1.7.2020. sreda) ČAČAK-SOFIJA
Polazak iz Čačka u ranim jutarnjim satima (oko04.00h). Vožnja preko Niša i Dimitrovgrada do Sofije sa usputnim pauzama zbog odmora i obavljanja graničnih formalnosti. Dolazak u Sofiju u prepodnevnim satima. Panoramska šetnja istorijskim centrom grada u pratnji vodiča: Vitoša bulevar, crkva Aleksandra Nevskog (patrijaršijska katedrala Bugarske pravoslavne Crkve u Sofiji izgrađena u ruskom stilu), crkva Sv. Nedelje gde su izložene mošti kralja Milutina, crkva Rotonda (sv. Đorđa), nekadašnja Kraljevska palata, Nacionalni teatar… Slobodno vreme u centru grada za individualne aktivnosti. Odlazak u hotel u popodnevnim satima. Smeštaj. Noćenje.
2. Dan (2.7.2020. četvrtak) VELIKO TRNOVO-SUNČEV BREG
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I vožnja autobusom do Velikog Trnova (oko 3 sata vožnje). Dolazak u Veliko Trnovo oko podneva. Trnovo je bio glavni grad drugog bugarskog carstva tokom vladavine Ivana Arsena II, to je grad specifične arhitekture I bogatog kulturnog nasleđa. Smešten je na meandrima reke Jantre sa nekoliko strmih brežuljaka gde se nalazi stara tvrđava Carevec i mnoštvo srednjovekovnih crkava i manastira. U pratnji vodiča obilazak jednog od nastarijih delova grada Arsenove Mahale, crkve Svetih 40 mučenika iz XIII u kojoj je prvobitno bio sahranjen Sveti Sava (ulaznica se plaća na licu mesta oko 2e). Slobodno vreme za obilazak tvrđave Carevac (ulaznica se plaća na licu mesta oko 2e). Slobodno vreme za individualne aktivnosti u strarom gradu za predah I individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak autobusom do Sunčevog brega (oko 4 sata vožnje). Dolazak u večernjim satima u ovo poznato bugarsko letovalište koje se nalazi 5km od grada Nesebra. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan (3.7.2020. petak) NESEBAR (stari grad pod zaštitom UNESKA)
Doručak. Nakon doručka kratka vožnja do Nesebra koji se nalazi u jugoistočnoj Bugarskoj na obali Crnog Mora. Udaljen je 35 km od Burgasa i 5 km od Sunčevog Brega sa kojim je i povezan. Istorija grada Nesebra duga je preko 2500 godina, o kojoj svedoči postojanje starog grada. Veličanstven stari grad Nesebar predstavlja svojevrsni muzej u kojem se nalaze ostaci 40 crkava iz različitih perioda istorije. Bogatstvo kulturno-istorijskog nasleđa učinilo je da grad Nesebar bude upisan na listu Svetskog kulturnog nasleđa pod zaštitom UNESKA. Slobodno vreme u Nesebru. Povratak autobusom u Sunčev breg ili individualno javnim prevozom. Slobodno poslepodne za individualne aktivnosti ili kupanje I uživanje na prelepim plažama Sunčevog brega. Noćenje
4. Dan (4.7.2020. subota) PLOVDIV-ČAČAK
Doručak. Nakon doručka napušanje hotela. Vožnja autobusom do Plovdiva (oko 3 sata vožnje). Dolazak u grad oko podneva I pešačko razgledanje ovog istorijskog grada raznolike arhitekture. Šetnja dugačkim šetalištem ispod kojeg se nalaze ostaci rimskog stadiona. Nastavak šetnje u stari deo grada gde se nalaze ostaci antičkog amfiteatara iz II veka-panoramski pogled na amfiteatar (individualan ulazak po želji-ulaznica se plaća na licu mesta). Zatim crkva svetog Konstantina i Jelena kao i brojni muzeji i galerije u starom utvrđenja iznad reke Marice. Slobodno vreme za individualno aktivnosti. U popodnevnim satima polazak ka Srbiji. Vožnja preko Sofije, Dimitrovgrada, Niša. Dolazak u Čačak u kasnim noćnim satima posle ponoći.

Termin putovanja: 1-4. jul 2020
CENA ARANŽMANA (sve uključeno u cenu nema fakultativnih doplata na putovanju):
Cena za polazak iz Čačka150 eura

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Način plaćanja u 10 rata a najkasnije do septembra 2020

Aranžman obuhvata:

  • prevoz turističkim autobusom (A/C,DVD)
  • smeštaj u hotelu sa 3* u Sofiji na bazi 1 noćenja sa doručkom (doručak-švedski sto ili kontinentalno posluženje) u sobama 1/2
  • smeštaj u hotelu sa 3* u Sunčevom Bregu na bazi 1 polupansiona i 1 noćenja sa doručkom (doručak, večera- švedski sto ili kontinentalno posluženje u sobama i apartmanima 1/2, 1/3, 1/4
  • pratioca grupe ispred agencije
  • obilaske i razgledanja prema programu uz pratnju vodiča
  • organizacione troškove

Aranžman ne obuhvata:

  • putno zdravstveno osiguranje
  • boravišna taksa u hotelima u Bugarskoj
  • individualne troškove
  • ulaznice za muzeje, crkve i druge ustanove

Doplata za 1/1 sobu 30€, doplata za dodatno sedište 50€

OPIS I LOKACIJA HOTELA SA KOJIMA SARAĐUJEMO-TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT 7 DANA PRE PUTOVANJA:
SOFIJA (usluga 1 noćenje sa doručkom)- Hotel Hemus 3* se nalazi u širem centru grada na 10 minuta hoda od bulevara Vitoše (glavne pešačke zone). Hotel raspolaže: restoranom, lobi barom, noćnim barom, biznis centrom. Sobe sadrže klimu, SAT-TV, brzi bežični internet, kupatilo. Detaljnije na sajtu hotela: www.hemushotels.com
SUNČEV BREG (2 noćenje sa doručkom) – Hotel 3*

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: Važeći biometrijski pasoš (minimum važnosti 3 meseca po povratku sa putovanja), za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Za realizaciju putovanja minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
Organizator putovanja je turistička agencija NITURS DOO, licenca 26/2016 izdata od Agencije za privredne registre od 09.02.2016. U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Garanciji putovanja broj 0114/2019 od 24.01.2019. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul.Kondina br. 14, Polisa broj 300060508 od 04.01.2018. Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad” u visini 300.000.- Eura. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije NITURS DOO koji su sastavni deo prijave putovanja.
Posrednik u prodaji putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Tek.račun: 170-50024736000-62.

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author