Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

OHRID JESENJE PUTOVANJE 10-13.OKTOBAR 2019OHRID-BILJANINI IZVORI-STRUGA-VEVČANI-MUZEJ NA VODI-SVETI NAUM

1. Dan (10.10. četvrtak) ČAČAK-OHRID
Polazak iz Čačka u večernjim satima oko 22h, noćna vožnja preko Niša I Makedonije sa usputnom pauzom zbog odmora I graničnih formalnosti do Ohrida.
2. Dan (11.10. petak) BILJANINI IZVORI – OHRID
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Dolazak na Biljanine izvore, razgledanje najpoznatijeg i najopevanijeg simbola grada. O ovom dragulju prirode opevane je čuvena pesma “Biljana platno beleše”. Smeštaj u vile I apartmane. Nakon kraćeg odmora sledi obilazak starog grada Ohrida u pratnji lokalnog vodiča: Spomenik ohridskim prosvetiteljima Klimentu i Naumu, manufaktura papira, crkva Sv. Sofije, tvrđava cara Samuila iz 10.-og veka, odakle se pruža predivan pogled na samo jezero i grad, crkva Sv. Bogorodice Perivlepte, Rimski teatar, crkva Sv.Jovan Kaneo iz 13.-og veka…. Nakon razgleda grada fakultativno odlazak na vožnju brodom po Ohridskom jezeru gde ćete uživati u vožnji I pogledu sa jezera na Ohrid I okolinu…. Nakon vožnje brodom povratak u vile I apartmane. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan (12.10. subota) OHRID-STRUGA-VEVČANI-OHRID
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Ohridu ili fakultativni odlazak na izlet u Strugu I Vevčane sa ručkom. Struga se nalazi na 20ak km od Ohrida na obali Ohridskog jezera, na delu gde reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera, danas je Struga poznato turističko i kulturno-istorijsko naselje. Nastavak putovanja do Vevčana (10ak km od Struge), autentičnog, živopisnog sela sa drevnom arhitekturom na 900m nadmorske visine i čuvenim izvorima okruženog netaknutom prirodom obronaka planine Jablanice gde se nalaze mnogobrojni restorani u kojima možete probati autentičnu makedonsku kuhinju. Povratak u Ohrid oko 17h. Slobodno vreme u Ohridu. Noćenje.
4. Dan (13.10. nedelja) OHRID-MUZEJ NA VODI-MANASTIR SVETI NAUM-OHRID-ČAČAK
Rani doručak. Nakon doručka odjava iz vila I apartmana. Slobodno vreme u Ohridu za individualne aktivnosti do popodnevnih sati ili fakultativni polazak na izlet: Muzej na vodi I manastir Sv. Naum. Muzej na vodi je deo rekonstruisanog praistorijskog naselja – sojenice pretvojene u lep i unikatan muzej na vodi koje prikazuju način života žitelja ovog naselja iz 1200. godine pre naše ere. Nastavak vožnje do Manastirskog kompleksa Sv.Naum. Manastir je lociran na najlepšem delu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom na izvoru Crnog Drima. Gradnja manastira je završena 900., a 910. godine je u njemu sahranjen Sv. Naum. Nakon razgledanja manastira i izvora Crnog Drima povratak u Ohrid. Kraće slobodno vreme za predah I okupljanje grupe u popodnevnim satima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Makedoniju I Srbiju preko Niša I dolazak u Čačak u kasnim noćnim satima.

Termin putovanja:10-13.oktobar 2019
CENA ARANŽMANA: Čačak/Kraljevo/Kruševac = 75 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja
Način plaćanja: 20% prilikom rezervacije ostatak u ratama najkasnije 15 dana pre polaska, ili čekovima građana I administrativnom zabranom na platu najkasnije do 20.12.2019.

Aranžman obuhvata:
prevoz turističkim autobusom (A/C,DVD)
smeštaj u vilama i apartmanima (lokalne kategorizacije 3*) u Ohridu na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalno posluženje u restoranu u blizini vile u kojoj je smeštaj)
smeštaj u sobama/apartmanima 1/2, 1/3, 1/4
pratioca grupe ispred agencije
obilazak Ohrida i razgledanja prema programu uz pratnju lokalnog vodiča
organizacione troškove
Aranžman ne obuhvata:
individualne troškove putnika
putno zdravstveno osiguranje
fakultatine izlete u ponudi u programu putovanja (minimum za ralizaciju 25 putnika po izletu):
1. Vožnja brodom po Ohridskom jezeru-10 € (vožnja oko 1h uz tumčenje kapetana broda)
2. Izlet Struga i Vevčani sa ručkom-15 € (vožnja autobusom i obilazak Struge i Vevčana uz tumačenje vodiča i komplet ručak u autentičnim makednostkim restoranima u selu Vevčani)
3. Izlet Muzej na vodi i manastir Sv. Naum-10 € (vožnja autobusom, obilazak muzeja i manastira sa uključenim ulaznicama)

Doplata za 1/1 sobu 20€
Deca do 12 godina imaju 20% popusta, i koriste sve usluge.

VILE I APARTMANI SA KOJIMA SARAĐUJEMO (tačno ime vile biće poznato 7 dana pre putovanja):
Apartmani Joce http://www.apartmanijoce.com.mk/ENindex.htm – nalaze se u gradu Ohridu 550 m od jezera, vila raspolaze apatmanima sa sopstvenim kupatilom, kuhinjom, TV, klima uređaj, wifi.
Blue apartmani http://smestaj-ohrid.webs.com/apps/photos/photo?photoid=120397073 – nalaze se u novomdelu grada Ohrida blizu šetališta 100 m od jezera, raspolaze apatmanima sa sopstvenim kupatilom,kuhinjom,TV, klima uređaj,wifi.
Vila Matej https://www.sobe-smestaj.com/vila-matej.html – nalazi se u novom delu grada Ohrida blizušetališta 150 m od jezera, raspolaze apatmanima sa sopstvenim kupatilom, TV, klima uređaj, wifi
DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: Važeća biometrijska lična karta ili važeći biometrijski pasoš, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).
Organizator: Turistička agencija JUNGMAN TRAVEL poseduje garanciju putovanja u visini od 300.000 evra (polisa
osiguranja br. 990000031373) osiguravajuće kompanije “TRIGLAV osiguranje a.d.o.”. za slučaj
insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete koja se prouzrokuje putniku
neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje
su određene Opštim uslovima putovanja i programom putovanja. Garancija putovanja aktivira se
prijavom korisnika garancije putovanja pisanim putem, preko e-mail-a, telegramom ili na neki drugi
sličan način na adresu: TRIGLAV osiguranje a.d.o. Novi Beograd, Milutina Milankovića 7A, tel: +381 11 33
05 100, e-mail: office@triglav.rs
POSREDNIK U PRODAJI TURISTIČKOG ARANŽMANA: Turistička agencija Markos Tours Čačak

Cenovnik u PDF formatu

© 2020 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author