Turisiticka Agencija Markos Tours Cacak 066/311205 | 032/311205

VIŠEGRAD – SARAJEVO/bus 1 noćenjeVIŠEGRAD-SARAJEVO-FAKULTATIVNI IZLET U MOSTAR I BLAGAJ-SARAJEVO

1. dan (24.10. subota) ČAČAK-VIŠEGRAD-SARAJEVO
Polazak iz Čačka u 5.00h i vožnja preko Užica i Mokre Gore do Višegrada, gde je predviđena pauza za obilazak ćuprije na Drini , koja je ušla u Svetsku baštinu spomenika kulture i nalazi se pod zaštitom UNESCA. Slobodno vreme za individualni obilazak novoizgrađenog Andrićgrada. Nastavak puta preko Romanije do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Odlazak u hotel i smeštaj u sobe. Nakon kraćeg predaha odlazak na panoramsko razgledanje grada i pešački obilazak u pratnji lokalnog vodiča (mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most, pravoslavna crkva, katolička katedrala, Baščaršija šetnja najstarijim gradskim ulicama pored Begove džamije, Kazandžiluk ulica). Nakon obilaska grada slobodno vreme za šetnju po Baš-čaršiji ili Fakultativni odlazak na Vrelo reke Bosne. Spomenik prirode Vrelo Bosne, koji se prostire na površini od 603 hektara, nalazi se u podnožju planine Igman u naselju Ilidža, oko 15 kilometara od centra Sarajeva. Slobodno vreme za šetnju i razgledanje izvorišta reke Bosne i izletišta. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.
2. dan (25.10. nedelja) SARAJEVO-FAKULTATIVNI IZLET U MOSTAR I BLAGAJ-SARAJEVO-ČAČAK
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i slobodno vreme u Sarajevu do večernjih sati ili polazak autobusom na fakultativni izlet u Mostar i Blagaj. Vožnja autobusom (oko 2h) do Blagaja, koji se nalazi par kilometara od Mostara i uživanje na izvorištu reke Bune, najveći kraški izvor u Evropi, pored kojeg se nalazi čuvena sufijska tekija (muslimanski verski objekat koji je sada pretvoren u muzej-nije obavezan ulazak plaćanje ulaznice na licu mesta) povratak ka Mostaru gde sledi obilazak grada uz pratnju vodiča (Franjevačka crkva, Sinagoga, Kriva ćuprija, Tabadžića džamija, Hamam, Stari most, Kujundžiluk…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti u starom delu grada Mostara. U popodnevnim satima povratak u Sarajevo. U večernjim satima okupljanje grupe u Sarajevu i polazak za Srbiju. Dolazak u Čačak u kasnim noćnim satima oko ponoći.

Termini putovanja: 24-25.10.2020.
CENA ARANŽMANA
Čačak/G.Milanovac/Kraljevo/Požega/Užice – 40 €
Kragujevac – 45 €

Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate
Način plaćanja: 30% prilikom rezervacije, ostatak do 20.10.2020. ili na rate čekovima do 1.12.2020.

Aranžman obuhvata:
razgledanje prema programu
1 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* na Ilidži (doručak-kontinentalno posluženje)
smeštaj u sobama 1/2, 1/3 i apartmanima 1/4
usluge lokalnog vodiča u Sarajevu
usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije
Aranžman ne obuhvata:
fakultativni izlet za Mostar i Blagaj- 15 € (minimum za realizaciju 25 osoba) – izlet obuhvata prevoz autobusom, ulaznice za park prirode Vrelo Bune i obilazak Mostara u pratnji lokalnog vodiča
fakulativni odlazak na vrelo Bosne- 5 € (minimum za realizaciju 25 osoba) – izlet obuhvata prevoz autobusom i ulaznice za park prirode Vrelo Bosne
putno zdravstveno osiguranje
individualne troškove putnika

Doplata za 1/1 sobu 10€, Popust za decu do 10 god. – 20%
Opis hotela: Hotel BM 3* http://www.hotelibm.com/hbm/smjestaj.ph nalazi se na glavnom bulevaru na relacijji Sarajevo – Iliđža, oko 10km od centra Baščaršije. Raspolaže sobama 1/1,1/2, 1/3 i apartmanima 1/4 sa kupatilima. Sobe i apartmani opremljni telefonom, televizijom, klima uređajima i besplatnim pristupom internetu. Smeštaj predviđen u ovom hotelu ili nekom drugom iste kategorije.

DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: važeća lična karta ili važeći biometrijski pasoš, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.

Za realizaciju putovanja minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator zadržava pravo korekcije cena,izmene programa,spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka. Organizator zadržava pravo izmene programa (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 76/20
Organizator putovanja: Aleksandra Marković PR Turistička agencija Markos Tours Čačak. Licenca ministarstva turizma OTP 416/2020 od 24.02.2020.godine. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br.300061605 za slučaj insolventnosti i odgovornosti za slučaj naknade štete kod „MILENIJUM OSIGURANJE a.d.o. Beograd” . Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Markos Tours.

VAŽNE NAPOMENE I PREPORUKE TOKOM PUTOVANJA ZBOG VANDREDNIH MERA KOJE SU PROPISANE USLED BOLESTI COVID 19

obavezno dezinfikovanje ruku sredstvom koje sadrži najmanje 70% alkohola prilikom svakog ulaska u autobus
obavezno nošenje maski važi za sve putnike i osoblje u dok se nalaze u autobusu
pojačano održavanje higijene autobusa sredstvom za dezinfekciju
redovno provetravanje vozila prilikom svakog stajanja
putnici su dužni da pre polaska na put obezbede zaštitne maske i dezinfekciona sredsta (ukoliko nemaju agencija će obezbediti)
postoji mogućnost da na određenim turističkim lokalitetima koji su zatvorenog tipa (muzeji, galerije itd.) obevezno zahtevaju maske i rukavice prilikom ulaska turista.

GORE POMENUTE NAPOMENE I PREPORUKE SU PODLOŽNE PROMENI. VAŽE U TRENUTKU OBJAVLJIVANJA OVOG PROGRAMA PUTOVANJA. NAJKASNIJE JEDAN DAN PRE REALIZACIJE PROGRAMA PUTNICI ĆE BITI OBAVEŠTENI UKOLIKO JE DOŠLO DO PROMENE VADNREDNIH I PREPORUČENIH MERA OD STRANE ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVLJE REPUBLIKE SRBIJE.

 

Cenovnik u PDF formatu

© 2021 Turisticka Agencija Markos Tours Cacak

made by: author